13 september 2021
18:00

Säfsnäs IF

Referat: Gustafs GoIF U - Säfsnäs IF

Det var två lag med tunna trupper som matchades på Morbyvallen denna kylslagna septemberkvällen. Redan från start tog vi taktpinnen och styrde spelet. I den sjunde matchminuten kom Anton inspringandes i straffområdet och kunde styra in Mackans inspel till 1-0. Vi fortsatte att styra spelet och skapade lägen och hörnor. I matchminut 13 slog William en högerhörna som Sebbe på klassiskt mittbacksmanér nickade otagbart till 2-0. Efter vårt andra mål börjar vi bli nonchalanta och försökte dribbla igenom motståndarlaget istället för att låta bollen jobba. Vi skapar visserligen fler lägen och ett av de bättre är ännu en hörnnick av Sebbe tätt över. Säfnäs jobbar sig succivt in i matchen, eller snarare bjuds in i matchen. I den 39:e minuten lyckas men boll från vänsterkanten segla in i Jerkers bortre burgavel och 2-1 är ett faktum.
I halvtid pratar vi om att få upp farten i löpningar och bolltempo så vi inte vaggas in i motståndarnas lägre tempo som de ville ha och gynnades av då de hade spelare med mer tyngd och som inte var lika snabba i vändningarna.
Nio minuter in i andra spelar William ut till Robin som spelar in en boll i straffområdet som letar sig in till 3-1.
Vi fortsätter pressa på och skapar lägen hela tiden. Ytterbackarna Montén och Mackan turas om att ta löpningar för att sätta press och även Sebbe fyller på ibland i mitten. I minut 64 får vi utdelning när Anton får in 4-1 framspelad av William. Åter igen så tappar vi passningsspelet lite grann och det blir många soloförsök som avväpnas. Målproduktionen var slut från vår del men Säfsnäs lyckades putsa till siffrorna efter en rensning från Jerker där en spelare störde honom på efterföljande avslut och slutresultatet 4-2 var ett faktum. En stabil seger men det kändes som det kunde blivit fler mål framåt i jakten på plusmål i målskillnadskolumnen.
Sköna tre poäng men nu tar vi nya tag på måndag i seriens sista match mot Smedjebacken borta och jakten på ytterligare en trea.